Национал Палас СПА & Уелнес
Menu

Турска баня /Хамам/

Хотел Национал Палас Спа и Уелнес предлага турска баня. Тя е наследник на римските терми, създадена за релаксация, терапия и социални контакти. Все пак турците приемат къпането като ритуал и добавят към него своите особености – пилинг, пяна и масаж върху голям нагрят камък /комбинация между гранит и мрамор/. Хамам, в превод от арабски, означава „разпръскващ топлина“.

Температурата в хамама е около +40°С. Затова той има по-малко противопоказания, отколкото обичайната парна баня. Хамамът може да се посещава от деца и хора с недобро здраве, без притеснение, че ще създаде излишен стрес за организма.

Процедурата започва със затопляне в турската баня, която се намира във ВИП центъра на Royal Gardenia Spa & Wellness, при което тялото се отпуска и порите се отварят за по-дълбока ексфолиация. Следва ориенталски пилинг със специална мека ръкавица от копринени конци /кесе/, която премахва мъртвите клетки, стимулира и подобрява кръвообращението. Тази термо – терапевтична процедура повишава защитните сили на организма и забавя процедурата на стареене, кожата остава мека и еластична. Процедурата завършва с нежно измиване на тялото с масажни движения и специално приготвен пенен разтвор.
 
Хамамът в хотел Национал Палас позволява да се насладите на тази релаксираща процедура в компанията на любим човек.
 

Какво целим

Създаваме традиции и качество в сърцето на града!

National Palace Spa & Wellness
logo-white1

С използването на този сайт се съгласявате с Политиката за поверителност

National Palace