Национал Палас СПА & Уелнес
Menu

АКВА ЗОНА

handwritten signature logo black
National Palace
National Palace

Три басейна и джакузи! Безспорно най-предпочитаната зона в спа центъра е уникалният римски басейн с размери 10/10 м, с температура на водата 41,5°С и 43°С температура на въздуха. Детският басейн, с размери 4,5/3 м, в съседство е комбиниран със зона с топли легла за релакс на родителите. Шоковият басейн е предпочитано допълнение към професионалната руска сауна. А джакузито е абсолютното удоволствие след натоварващия работен ден или прекрасно допълнение към незабравимата спа почивка.

Римски Басейн

Термалният римски басейн е с размери 10/10 м., температура на водата 41,5°C и 43°C температура на въздуха. За гарантирано осигуряване на пресен и свеж въздух, римският басейн разполага с отделна аспираторна система. Гостите на Royal Gardenia SPA & Wellness могат да се насладят на перфектното съчетание от гореща баня, воден масаж и изживяване с ориенталски нотки. 

римски басейн
Детски басейн

Детски Басейн

Помислили сме и за най-малките ни посетители – детски басейн с размери 4,5/3 м. С топли лежанки за родителите, разположени непосредствено до басейна! Нека Вашето дете се наслади на престоя си в Royal Gardenia SPA&Wellness град Сливен.

Джакузи

Джакузито, с елементи от италиански черен мрамор, е изпълнено по най-високите професионални изисквания – с 10 джета и три bubble зони под седалките. С температура на водата от 38°C, е абсолютното удоволствие след натоварващия работен ден или прекрасно допълнение към незабравимата спа почивка. Топлината на водата и нейният нежен масаж Ви отпускат, помагат да облекчите напрежението в гърба и да освободите ума си. Освен удоволствието от хубавия воден или въздушен масаж, престоят ще донесе редица ползи за Вашето здраве и красота.

Джакузи
Шоков басейн

Шоков Басейн

За разлика от традиционните басейни, шоковият представлява малък по обем басейн, водата в който е с температура 4°C. Потапянето в студената вода предизвиква свиване на кръвоносните съдове и постепенно стягане на цялата мускулатура.
Шоковият басейн може да се ползва след всякакъв вид термотерапия – сауна, парна баня, термален басейн. Важно е тялото да е много добре загрято. Има мощно стимулиращо действие върху целия организъм.

Термална Зона

Руска Сауна

Руска Сауна

Руската сауна предлага отлични условия за подобряване дейността на сърцето. Високата температура от 95°C и високата влажност на въздуха, водят до разширяване на кръвоносните съдове и достигане на повече кръв до кожата.

Така тялото се изчиства от вредните токсини. По време на охлаждащата пауза съдовете се свиват отново, което оказва влияние върху тяхната еластичност и по този начин се регулира кръвното налягане. Препоръчителен престой 15 минути.

Финландска Сауна

Финландската сауна, известна още като суха сауна, е може би най-добре познатият вид на широката аудитория. В нея се поддържа температура на въздуха над 80°C. Този тип сауни най-често са изградени от ароматна дървесина, а в комбинация с редуване със студена вода и чист въздух, са много благоприятни за подобряването на тонуса, кръвообръщението и засилване на имунната система.

Финландска сауна
Солна Сауна

Солна Сауна

Солената терапия повишава тонуса на тялото и подобрява имунитета.  Тя има положителен ефект върху цялата дихателна система, както и върху кожата.

Облицована с тухли от Хималайска сол, тя създава терапевтичен микроклимат и обогатява въздуха с микроелементи. Пълна релаксация, съчетана с ползите за здравето от солта, идеална за цялото семейство.

Температурата в сауната достига от 45°C до 55°C, а препоръчителната продължителност на престоя е  15 минути.

Ревитализираща Билкова Сауна

Заредете тялото и душата си в нашата билкова сауна. Облицована с луксозна дървесина от Африкански аспен в комбинация с различни лекарствени растения и вдишване на техните  билкови аромати,  тя е идеална за вашата кожа, въздушни канали, като същевременно помага на тялото Ви да се отърве от токсините.

Температурата в сауната достига 40°C до 55°C, а препоръчителната продължителност на престоя е 15 минути.

Билковата сауна се отличава по това, че в нея акцентът е върху благотворния ефект на лекарствените растения, а не върху топлинното въздействие.

Билкова сауна
Парна Баня с Мента

Арома Парна Баня с Мента

Парната баня с мента притежава множество лечебни свойства както за кожата, така и за дихателните пътища. От хилядолетия насам нейната оздравителна сила се използва в различните култури и народи за успокояване на телата и прочистване на душите. Благодарение на изкуственото повишаване на телесната температура в парната баня, се оказва благоприятно влияние върху стимулирането на имунната система, изключително полезна е за хора с високо кръвно налягане, както и такива със сърдечно-съдови проблеми.
Температурата е 50°C, а влажността – 100%. Препоръчителен престой 15 минути.

Парна Баня с Евкалипт

Прекрасна алтернатива на сауната, тя също тонизира и детоксикира. След посещението в Парната баня, кожата Ви много по-ефективно ще абсорбира ценните съставки от козметичните продукти и натуралните масла, освен това ще бъде по-чиста, по-мека и по-здрава.

Разликата между парната баня и сауната е, че най-вече във влажността – при парната баня се постига почти 100% относителна влажност, докато при сауната обикновено въздухът е сух и има между 10% и 30% влажност. За сметка на това, температурата в парната баня е значително по-ниска – около 50°C. Това е и причината парната баня да е предпочитан избор за хора със сърдечно-съдови проблеми. Препоръчителен престой 15 минути.

Парна Баня с Мента и Евкалипт

Wellness Зона

Турска Баня (Хамам)

Турската баня е непосредствен наследник на римските терми. Все пак турците приемат къпането като традиция след завоюването на Византия, добавяйки към него и своите особености.

Например, масаж на голям нагрят камък. Топлината на камъка достига до костите и помага при ставни болки, а освен това и добре отпуска.

Температурата в хамама е около +40°С. Затова той има по-малко противопоказания, отколкото обичайната парна баня. Хамамът може да се посещава от деца и хора с недобро здраве, без притеснение, че ще създаде излишен стрес за организма.

Масажи

Масажни Студиа

През последните десетилетия масажите успяха да навлязат дълготрайно в живота ни, и да се превърнат във важна част от него. Тази здравословна и релаксираща дейност, която е позната от хилядолетия в източния свят, много бързо беше оценена от жителите на Западна Европа и САЩ и се превърна в многомилионна индустрия.

Романтично джакузи за двама

Във ВИП центъра на уелнес зоната, в едно от ателиетата, е разположено романтичното джакузи. То се пълни непосредствено преди влизането Ви в него, специално за Вас! В романтичната обстановка умората и напрежението ще изчезнат, а хидромасажа ще зареди тялото Ви с енергия. Ние ще Ви подарим бутилка шампанско и плато плодове, с които да допринесем за едно незабравимо преживяване. 

Романтично джакузи за двама

Relax

Тепидариум

Тепидариума е едно не съмнено специално място за Релакс. Разположен между двете нива на спа и улнес зони, там можете просто да се разположите удобно на затоплените каменни легла и да се отпуснете за момент между процедурите, наслаждавайки се на водната струя, тишината и на пламъка  на  огъня. Препоръчителен престой 15 минути.

Тепидариум - Royal Gardenia

Какво казват за нас?

Аква зона – Royal Gardenia

Какво целим

Създаваме традиции и качество в сърцето на града!

National Palace Spa & Wellness
logo-white1

С използването на този сайт се съгласявате с Политиката за поверителност

National Palace