Национал Палас СПА & Уелнес
Menu
BulgarianEnglishRomanian

Wellness Зона

handwritten signature logo black
National Palace
National Palace

Разположената на партерно ниво уелнес зона включва студио за роматично джакузи за двама, две студиа за масажи. Обособена е и ВИП зона, която включва турска баня (хамам), двойно масажно студио и луксозна стая с джакузи, изключително подходящи за СПА ритуали за двама.

Турска Баня (Хамам)

Турската баня е непосредствен наследник на римските терми. Все пак турците приемат къпането като традиция след завоюването на Византия, добавяйки към него и своите особености.

Например, масаж на голям нагрят камък. Топлината на камъка достига до костите и помага при ставни болки, а освен това и добре отпуска.

Температурата в хамама е около +40°С. Затова той има по-малко противопоказания, отколкото обичайната парна баня. Хамамът може да се посещава от деца и хора с недобро здраве, без притеснение, че ще създаде излишен стрес за организма.

Хамам пилинг
Масажи

Масажни студиа

През последните десетилетия масажите успяха да навлязат дълготрайно в живота ни, и да се превърнат във важна част от него. Тази здравословна и релаксираща дейност, която е позната от хилядолетия в източния свят, много бързо беше оценена от жителите на Западна Европа и САЩ и се превърна в многомилионна индустрия.

Романтично джакузи за двама

Във ВИП центъра на уелнес зоната, в едно от ателиетата, е разположено романтичното джакузи. То се пълни непосредствено преди влизането Ви в него, специално за Вас! В романтичната обстановка умората и напрежението ще изчезнат, а хидромасажа ще зареди тялото Ви с енергия. Ние ще Ви подарим бутилка шампанско и плато плодове, с които да допринесем за едно незабравимо преживяване. 

Романтично джакузи за двама

Relax

Тепидариум

Тепидариума е едно несъмнено специално място за Релакс. Разположен между двете нива на спа и уелнес зони, там можете просто да се разположите удобно на затоплените каменни легла и да се отпуснете за момент между процедурите, наслаждавайки се на водната струя, тишината и на пламъка  на  огъня. Препоръчителен престой 15 минути.

Тепидариум - Royal Gardenia

Аква зона

Римски Басейн

Термалният римски басейн е с размери 10/10 м., температура на водата 41,5°C и 43°C температура на въздуха. За гарантирано осигуряване на пресен и свеж въздух, римският басейн разполага с отделна аспираторна система. Гостите на Royal Gardenia SPA & Wellness могат да се насладят на перфектното съчетание от гореща баня, воден масаж и изживяване с ориенталски нотки. 

римски басейн
Детски басейн

Детски Басейн

Помислили сме и за най-малките ни посетители – детски басейн с размери 4,5/3м. С топли лежанки за родителите, разположени непосредствено до басейна! Нека Вашето дете се наслади на престоя си в Royal Gardenia SPA&Wellness град Сливен.

Джакузи

Джакузито, с елементи от италиански черен мрамор, е изпълнено по най-високите професионални изисквания – с 10 джета и три bubble зони под седалките. С температура на водата от 38°C, е абсолютното удоволствие след натоварващия работен ден или прекрасно допълнение към незабравимата спа почивка. Топлината на водата и нейният нежен масаж Ви отпускат, помагат да облекчите напрежението в гърба и да освободите ума си. Освен удоволствието от хубавия воден или въздушен масаж, престоят ще донесе редица ползи за Вашето здраве и красота.

Джакузи
Шоков басейн

Шоков Басейн

За разлика от традиционните басейни, шоковият представлява малък по обем басейн, водата в който е с температура 4°C. Потапянето в студената вода предизвиква свиване на кръвоносните съдове и постепенно стягане на цялата мускулатура.
Шоковият басейн може да се ползва след всякакъв вид термотерапия – сауна, парна баня, термален басейн. Важно е тялото да е много добре загрято. Има мощно стимулиращо действие върху целия организъм.

Термална Зона

Руска Сауна

Руска Сауна

Руската сауна предлага отлични условия за подобряване дейността на сърцето. Високата температура от 95°C и високата влажност на въздуха, водят до разширяване на кръвоносните съдове и достигане на повече кръв до кожата.

Така тялото се изчиства от вредните токсини. По време на охлаждащата пауза съдовете се свиват отново, което оказва влияние върху тяхната еластичност и по този начин се регулира кръвното налягане. Препоръчителен престой 15 минути.

Финландска Сауна

Финландската сауна, известна още като суха сауна, е може би най-добре познатият вид на широката аудитория. В нея се поддържа температура на въздуха над 80°C. Този тип сауни най-често са изградени от ароматна дървесина, а в комбинация с редуване със студена вода и чист въздух, са много благоприятни за подобряването на тонуса, кръвообръщението и засилване на имунната система.

Финландска сауна
Солна Сауна

Солна Сауна

Солената терапия повишава тонуса на тялото и подобрява имунитета.  Тя има положителен ефект върху цялата дихателна система, както и върху кожата.

Облицована с тухли от Хималайска сол, тя създава терапевтичен микроклимат и обогатява въздуха с микроелементи. Пълна релаксация, съчетана с ползите за здравето от солта, идеална за цялото семейство.

Температурата в сауната достига от 45°C до 55°C, а препоръчителната продължителност на престоя е  15 минути.

Ревитализираща Билкова Сауна

Заредете тялото и душата си в нашата билкова сауна. Облицована с луксозна дървесина от Африкански аспен в комбинация с различни лекарствени растения и вдишване на техните  билкови аромати,  тя е идеална за вашата кожа, въздушни канали, като същевременно помага на тялото Ви да се отърве от токсините.

Температурата в сауната достига 40°C до 55°C, а препоръчителната продължителност на престоя е 15 минути.

Билковата сауна се отличава по това, че в нея акцентът е върху благотворния ефект на лекарствените растения, а не върху топлинното въздействие.

Билкова сауна
Парна Баня с Мента

Арома Парна Баня с Мента

Парната баня с мента притежава множество лечебни свойства както за кожата, така и за дихателните пътища. От хилядолетия насам нейната оздравителна сила се използва в различните култури и народи за успокояване на телата и прочистване на душите. Благодарение на изкуственото повишаване на телесната температура в парната баня, се оказва благоприятно влияние върху стимулирането на имунната система, изключително полезна е за хора с високо кръвно налягане, както и такива със сърдечно-съдови проблеми.
Температурата е 50°C, а влажността – 100%. Препоръчителен престой 15 минути.

Парна Баня с Евкалипт

Прекрасна алтернатива на сауната, тя също тонизира и детоксикира. След посещението в Парната баня, кожата Ви много по-ефективно ще абсорбира ценните съставки от козметичните продукти и натуралните масла, освен това ще бъде по-чиста, по-мека и по-здрава.

Разликата между парната баня и сауната е, че най-вече във влажността – при парната баня се постига почти 100% относителна влажност, докато при сауната обикновено въздухът е сух и има между 10% и 30% влажност. За сметка на това, температурата в парната баня е значително по-ниска – около 50°C. Това е и причината парната баня да е предпочитан избор за хора със сърдечно-съдови проблеми. Препоръчителен престой 15 минути.

Парна Баня с Мента и Евкалипт

Какво казват за нас?

Wellness Зона – Royal Gardenia

Какво целим

Създаваме традиции и качество в сърцето на града!

National Palace Spa & Wellness
logo-white1

С използването на този сайт се съгласявате с Политиката за поверителност

National Palace