Skip to content

АКВАЗОНА

handwritten signature logo black
National Palace
National Palace

Два басейна и Джакузи! Безспорно най-голямото бижу на спа центъра е уникалният римски басейн с размери 10/10 м с температура на водата 39,5°С и 43°С температура на въздуха. Специална пречиствателна станция осигурява пречистване на водата със сребърни йони. Детският басейн с размери 4,5/3 м в съседство е комбиниран със зона с топли легла за релакс на родителите.

Римска Баня

Термалният римски басейн е съвършената комбинация от воден масаж и гореща баня, гарнирана с допира на естествен камък. Гостите на Royal Gardenia SPA & Wellness могат да се насладят на това стоплящо душата изживяване или да отпочинат след дълъг ден на работа.

PAL4109-min
Детски Басейн

Детски Басейн

Помислили сме и за най-малките ни посетители – детски басейн с размери 4,5мх3м. И с топли лежанки за родителите, разположени непосредствено до басейна! Нека Вашето дете се наслади на престоя си в Royal Gardenia SPA & Wellness град Сливен.

Джакузи

Хидромасажната вана, популярна под името „Джакузи“, дължи съществуването си на италианците братя Джакузи. Конструктивно хидромасажната вана представлява съд с вода, с форма подходяща за отпускане на човешкото тяло, в която посредством една или повече помпи през специално оформени отвори (дюзи) се нагнетяват (в определено съотношение) вода и въздух. Ефективността на масажа в такава вана зависи от много фактори: брой, вид, размер и разположение на дюзите.

HKPH6503-1024x683
20211208_230453

Шоков Басейн

За разлика от традиционните басейни в двора или другаде, шоковият представлява малък по обем басейн, водата в който е с температура 4°C. Потапянето в студената вода предизвиква свиване на кръвоносните съдове и постепенно стягане на цялата мускулатура.
Шоковият басейн може да се ползва след всякакъв вид термотерапия – сауна, парна баня, термален басейн; важно е тялото да е много добре загрято. Има мощно стимулиращо действие върху целия организъм.

Термална Зона

Руска Баня

Руска Сауна

Руската сауна предлага отлични условия за подобряване дейността на сърцето. Високата температура от 95°С и високата влажността на въздуха, водят до разширяване на кръвоносните съдове и достигане на повече кръв до кожата.

Така тялото се изчиства от вредните токсини. По време на охлаждащата пауза съдовете се свиват отново, което оказва влияние върху тяхната еластичност и се регулира кръвното налягане. Препоръчителен престой 15 минути.

Финландска Сауна

Финландската сауна, известна още като суха сауна, е може би най-добре познатият вид на широката аудитория. Има я почти във всеки един хотел, спа или фитнес център. В нея се поддържа температура на въздуха над 80 градуса. Този тип сауни най-често са изградени от ароматна дървесина, а в комбинация с редуване със студена вода и чист въздух, са много благоприятни за подобряването на тонуса, кръвообръщението и засилване на имунната система.

Финландска Сауна
Солна Стая

Солна Сауна

Солената терапия повишава тонуса на тялото и подобрява имунитета.  Той има положителен ефект върху цялата дихателна система, както и върху кожата.

Облицована с тухли от Хималайска сол те създава терапевтичен микроклимат и обогатяват въздуха с микроелементи. Пълна релаксация, съчетана с ползите за здравето от солта, идеална за цялото семейство.

Температурата в сауната достига 45 до 55 ° C, а препоръчителната продължителност на престоя е мин. 15 минути.

Ревитализираща Билкова Сауна

Заредете тялото и душата си в нашата билкова сауна. Облицована с луксозна дървесина от Африкански аспен в комбинация с различни лекарствени растения и вдишване на техните  билкови аромати,  тя е идеална за вашата кожа, въздушни канали, като същевременно помага на тялото ви да се отърве от токсините.

Температурата в сауната достига 50 до 70 ° C, а препоръчителната продължителност на престоя е мин. 15 минути.

Билковата сауна се отличава по това, че в нея акцентът е върху благотворния ефект на лекарствените растения, а не върху топлинното въздействие. Препоръчителен престой 15 минути.

Билкова сауна
Парна Баня с Мента

Арома Парна Баня с Мента

Парната баня с мента притежава множество лечебни свойства както за кожата, така и за дихателните пътища. От хилядолетия насам нейната оздравителна сила се използва в различните култури и народи за успокояване на телата и прочистване на душите. Благодарение на изкуственото повишаване на телесната температура в парната баня, се оказва благоприятно влияние върху стимулирането на имунната система, изключително полезна е за хора с високо кръвно налягане, както и такива със сърдечно-съдови проблеми.
Температурата е 50 °C влажността 100%. Препоръчителен престой 15 минути.

Парна Баня с Евкалипт

Прекрасна алтернатива на сауната тя също тонизира и детоксикира. След посещението в Парната баня, кожата Ви много по-ефективно ще абсорбира ценните съставки от козметичните продукти и натуралните масла, освен това ще бъде по-чиста, по-мека и по-здрава.

Разликата между парната баня и сауната е, че най-вече във влажността – при парната баня се постига почти 100% относителна влажност докато при сауната обикновено въздухът е сух има между 10% и 30% влажност. За сметка на това, температурата в парната баня е значително по-ниска – около 50 градуса (в сауните може да достигне и над 100 градуса). Това е и причината парната баня да е предпочитан избор за хора със сърдечно-съдови проблеми. Препоръчителен престой 15 минути.

Парна Баня с Мента и Евкалипт

Wellness Зона

handwritten signature logo black

Турска Баня (Хамам)

Турската баня е непосредствен наследник на римските терми. Все пак турците приемат къпането като традиция след завоюването на Византия, добавяйки към него и своите особености.

Например, масаж на голям нагрят камък. Топлината на камъка достига до костите и помага при ставни болки, а освен това и добре отпуска.

Температурата в хамама е около +40°С. Затова той има по-малко противопоказания, отколкото обичайната парна баня. Хамамът може да се посещава от деца и хора с недобро здраве, без притеснение, че ще създаде излишен стрес за организма.

Royal Gardenia
Масаж за двама

Масажно Студио

През последните десетилетия масажите успяха да навлязат дълготрайно в живота на американците и европейците, и да се превърнат във важна част от него. Тази здравословна и релаксираща дейност, която е позната от хилядолетия в източния свят, много бързо беше оценена от жителите на Западна Европа и САЩ и се превърна в многомилионна индустрия.

Relax

Тепидариум

Тепидариума е едно не съмнено специално място за Релакс. Разположен между двете нива на спа и улнес зони там можете просто да се разположите удобно на затоплените каменни легла и да се отпуснете за момент между процедурите наслаждавайки се на водната струя, тишината и на пламъка  на  огъня. Препоръчителен престой 15 минути.

Тепидариум - Royal Gardenia

Какво казват за нас?

Аквазона – Royal Gardenia

Какво целим

Нашата цел е всеки един клиент на National Palace да прекара своя отдих чудесно!

Национал Палас
handwritten signature logo V5 black

С използването на този сайт се съгласявате с Политиката за поверителност

National Palace