31, Velikoknyazhevska Str, SLIVEN
+359 44 66 29 29 / +359 889 81 99 11
hotel@nationalpalace.bg
Бозукова къща

Бозукова къща

Макс. души: 3
„Бозуковата къща” „Бозуковата къща” се намира в гр. Сливен и e част от хотелския комплекс „Национал Палас”, който е разположен в тихия архитектурен резерват "Добри Желязков - Фабрикаджията". Носейки в себе си архитектурата от Българското Възраждане, тя е адаптирана в къща за гости.

„Бозуковата къща”

„Бозуковата къща” се намира в гр. Сливен и e част от хотелския комплекс „Национал Палас”, който е разположен в тихия архитектурен резерват “Добри Желязков – Фабрикаджията”. Носейки в себе си архитектурата от Българското Възраждане, тя е адаптирана в къща за гости.

В архитектурния резерват, допълвайки комплеса попадат още:

  •  „Чакърова Къща” – паметник на културата от местно значение
  • Къщата и първата фабрика на  Добри Желязков – Фабрикаджията – паметник на културата от национално значение.

От север, архитектурния резерват е прекрасно завършен от новопостроеното хотелско крило, което взе престижната награда “Сграда на годината 2014”,

Новоизграденият комплекс хармонично съчетава възрожденската архитектура с модерните, нови сгради, създавайки неповторим уют и удобства.

„Бозуковата къща” е перфектно възстановена, с автентична фасада и модерно обзавеждане от вътре. В колоритния двор има барбекю и детски кът, осигурен е и безплатен паркинг.

Къщата е с категория 4 звезди и предлага лукс и уют за гостите си. Стаите са със самостоятелна баня, климатик, телевизор и безплатен Wi-Fi.

Други удобства, които могат да ползват гостите са електрическа кана, сешоар, тоалетни принадлежности.

Услуги, които са на разположение – Рум-сървиз, сейф, обменно бюро, коли под наем, магазин за подаръци, химическо чистене и детегледачка.

Национал Палас е с най-висок рейтинг между всички хотели в Сливен.